ЦПД назвав основні пропагандистські тези, які російські ЗМІ ширили впродовж тижня

ЦПД назвав основні пропагандистські тези, які російські ЗМІ ширили впродовж тижня

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив основні тези російських пропагандистських ЗМІ, які поширювались впродовж тижня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ЦПД.

За даними центру, російські ЗМі поширювали тезу про те, що Захід нібито втомився від України і не бачить перспектив від її підтримки, а тільки втрати. Зокрема, росЗМІ стверджували, що на Заході призупинили постачання озброєння і «вже заговорили про необхідність переговорів з рф та почали підштовхувати до них Україну».

Читайте також: росія бреше, що Європа вимагає від України не прославляти Бандеру

Крім того, росЗМІ просували тезу, що Захід має піти на поступки рф, аби не поглиблювати економічну кризу, спричинену санкціями проти рф. Пропагандисти писали, що для Заходу нібито «стає очевидною необхідність послаблення санкцій проти рф», що є ще однією причиною для завершення конфлікту. При цьому росія нібито успішно долає наслідки санкцій, або ці наслідки для економіки рф незначні.

Читайте також: росія маніпулює матеріалами західних медіа, щоб знову схилити Україну до перемовин

Ще одним з наративів російських пропагандистів було, що «постачання західного озброєння не допомагає Україні». За інформацією ЦПД, для впровадження цієї тези росЗМІ писали, що постачання західного озброєння не призводить до перелому у бойових діях, а лише затягує конфлікт, що ЗСУ нібито не вміють ефективно використовувати західні зразки озброєння, а збройні сили рф їх або знищують, або захоплюють.

Читайте також: російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація через іноземні медіа просуває «мирний» план припинення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-