Польський генерал сказав, за яких умов рф може напасти на Польщу та країни Балтії

Польський генерал сказав, за яких умов рф може напасти на Польщу та країни Балтії

Укрінформ
Напад путінських військ на Польщу та країни Балтії – це не політична вигадка, а дуже ймовірна ситуація, що може виникнути, але лише в тому випадку, якщо росія здобуде повну перемогу над Україною.

Так вважає генерал Станіслав Козєй, колишній керівник Бюро національної безпеки Польщі, передає Укрінформ із посиланням на Onet.

Козєй не сумнівається, що росія вийде з війни в Україні дуже ослабленою: її стратегічні можливості зменшаться, позиції на міжнародній арені значно погіршаться, а рівень життя росіян дуже впаде. У цьому сенсі можна сказати, що рф програє цю війну, пояснює він. 

"В сенсі національної єдності, позиції держави у світі чи шансів на приєднання до західної спільноти Україна виграла цей конфлікт, навіть якщо її територія буде обмеженою", – вважає генерал.

Читайте також: російські загарбники обстрілюють Донецьк, щоб задурити голову його жителям – мер Маріуполя

Козєй також наголосив на важливості битви за Донбас.

"Її результат може виявитися вирішальним для майбутнього України, а також і для країн Балтії та Польщі. Потенційний напад путінських військ на Польщу та країни Балтії – це не політична вигадка, дуже ймовірна ситуація, що може виникнути. Але лише в тому випадку, якщо росія здобуде повну перемогу над Україною. кремль бачить перемогу так: перемога на Донбасі, успішна атака на Одесу, завоювання всього півдня, зміщення Зеленського і встановлення проросійського уряду (за моделлю Лукашенка). Якби росії це вдалося, то це була б дуже небезпечна ситуація. На хвилі ейфорії з приводу перемоги російський народ буде наполегливіше нести тягарі, пов’язані, зокрема, із санкціями. І буде готовий "добивати Захід", – каже Козєй. 

Читайте також: Польща створить дві нові дивізії на сході країни

Він наголошує, що не належить до скептиків, які не розуміють – як маючи такі величезні військові проблеми в Україні, росія планує атакувати такого потужного суперника як НАТО. 

"Такі міркування беззмістовні, бо вони передбачають, нібито путін керуватиметься логікою. Натомість путін діє ірраціонально. А якби путін переміг в Україні, то ця ірраціональність була б ще більшою. НАТО вже зрозуміло, що ми маємо справу з Другою холодною війною, тому марно робити вигляд, що конфронтації з росією немає", – підсумував колишній шеф БНБ.

Читайте також: Авіапатрулі НАТО в Балтії за тиждень здійснили супровід 26 військових літаків рф

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-