російські загарбники обстрілюють Донецьк, щоб задурити голову його жителям – мер Маріуполя

російські загарбники обстрілюють Донецьк, щоб задурити голову його жителям – мер Маріуполя

Укрінформ
російські загарбники самі обстрілюють тимчасово окупований Донецьк, щоб задурити голову його жителям та відволікти увагу від катастрофи Маріуполя, Сєвєродонецька та інших міст Донеччини та Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада з посиланням на міського голову Вадима Бойченка.

«Обстрілами Донецька російська армія відволікає увагу від катастрофи Маріуполя, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та інших міст Донеччини та Луганщини…Чому росія обстрілює житлові квартали Донецька? Щоб задурити голову жителям окупованих районів Донеччини. Страхом та пропагандою налаштувати людей проти української армії. Зламати будь-який спротив та задушити партизанський рух», - вважає Бойченко.

Також він зазначає, що росіяни обстрілюють Донецьк, щоб створити інформаціний шум для відволікання уваги від злочинних дій самої російської армії. Для цього окупанти влаштовують прес-тури лояльних іноземних журналістів та видають свої злочини за дії ЗСУ.

«Для росіян Донецьк – це таке ж українське місто, як і Маріуполь. Тому його не жаліють. Аби тільки отримати картинку для ЗМІ. Українська артилерія б‘є точно і виключно по військовим об‘єктам. Російська – винищує цілі міста. Тому в цій війні наш народ б‘ється за своє виживання та базові цінності людяності. Ми не просто так називаємо ворогів орками. Бо вони настільки сп‘яніли від пропаганди, що людське життя втратило для них будь-яку цінність», – наголосив Бойченко.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Читайте також: росіяни відбудову частини Маріуполя довірили Тульській області, яка сама в бараках і руїнах

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях. Так, у Маріуполі агресія росії спричинила одну з найбільших гуманітарних катастроф, бо місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-