Джонсон запропонував Зеленському масштабну програму підготовки для українських військ

Джонсон запропонував Зеленському масштабну програму підготовки для українських військ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва запропонував розпочати масштабну тренувальну операцію для українських військ із можливістю навчання до 10 тис. солдатів кожні 120 днів.

Про це повідомляє британський Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Оскільки українські солдати стріляють британськими ракетами на захист суверенітету вашої країни, вони роблять це також для захисту тих самих свобод, які ми сприймаємо як належне. Тому я запропонував Президенту Зеленському нову велику програму військової підготовки, яка могла б змінити рівняння цієї війни, використовуючи найпотужнішу з усіх сил – українську волю до перемоги», - сказав Джонсон.

Читайте також: Джонсон: Абсолютно розумію, чому українці не готові до будь-яких компромісів із путіним

Програма під проводом Британії передбачає навчання та тренування для ЗСУ з використанням досвіду британської армії, що дасть їм змогу прискорити розгортання, перегрупувати свої сили та посилити опір у той час, як вони продовжують захищати суверенітет своєї країни від російських загарбників. Також міжнародні партнери будуть запрошені прийняти цю програму, якщо пропозиція буде прийнята Україною.

Зазначається, що під час попередньої навчальної місії «Орбітал» Британія навчила понад 22 тис. українських військовослужбовців починаючи з 2015 року. Передбачається, що нова програма готуватиме війська за межами країни.

Читайте також: Велика Британія хоче забезпечити стратегічну витривалість України – Джонсон

Уряд Сполученого Королівства також зауважив, що навички для перемоги в боях, набуті під час семирічної програми, допомогли українським силам розгорнути жорстку оборону від незаконного та неспровокованого вторгнення росії.

Передбачається, що кожен солдат проведе три тижні на навчанні, опановуючи навички перемоги в боях на передовій, основи медичної підготовки, кібербезпеки та тактики противибухового захисту.

За інформацією британського уряду, лідери також обговорили, як Британія може відіграти ключову роль у припиненні блокади українського зерна.

Читайте також: Важка зброя, ППО і гарантії безпеки: про що говорили Зеленський і Джонсон

Зазначається, що Британія вже виділила понад 1,3 мільярда фунтів стерлінгів на економічну та гуманітарну підтримку України, зокрема надала понад 5 тис. протитанкових ракет NLAW, реактивних систем залпового вогню великої дальності та артилерійських систем, включно зі 155-мм самохідними гарматами.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 17 червня вдруге від початку повномасштабного російського вторгнення здійснив робочий візит до Києва. Він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. За результатами зустрічі Зеленський та Джонсон зробили спільні заяви. Захід був закритий для ЗМІ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-