Велика Британія хоче забезпечити стратегічну витривалість України – Джонсон

Велика Британія хоче забезпечити стратегічну витривалість України – Джонсон

Відео
Укрінформ
Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон прагне забезпечити стратегічну витривалість України і готовий продовжувати надавати підтримку.

На цьому він наголосив під час спільного з Президентом Володимиром Зеленським оголошення заяв для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За 114 днів нападу на Україну вони (росія - ред.) досі не досягли тих цілей, які визначили для себе на перші тижні, тому, Володимире, ми тут, аби ще раз підкреслити: ми з вами, ми хочемо забезпечити вам стратегічну витривалість», - сказав очільник британського уряду.

Прем'єр-міністр зауважив, що Лондон буде працювати над посиленням санкцій проти путінського режиму, посилюватиме дипломатичну коаліцію в усьому світі на підтримку України.

Читайте також: росія має заплатити за війну найбільшу ціну і компенсувати всі збиткиЗеленський

Крім того, Джонсон наголосив, що розуміє необхідність розблокувати експорт зернових, які також «став заручником путіна, який намагається позбавити світ їжі».

«Ми від самого початку і до сьогодні готові надалі надавати озброєння, забезпечувати підготовку з використання цих озброєнь, аби український народ і ЗСУ могли завдяки цьому зробити те, що хочуть насправді зробити українці, а саме - вигнати агресора з України», - підкреслив Премʼєр-міністр Великої Британії.

За його словами, тоді буде момент, коли «треба буде говорити про майбутнє, і це буде вже в контексті вільної України».

Читайте також: Джонсон: Абсолютно розумію, чому українці не готові до будь-яких компромісів із путіним

«Ми й інші країні займатимемося гарантіями безпеки, про які ми говорили. І спільно з вами та з нашими партнерами працюватимемо над відновленням вашої чудової країни», - підсумував Джонсон.

Як повідомлялося, 17 червня Джонсон удруге від початку повномасштабного російського вторгнення прибув до Києва.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-