росія має заплатити за війну найбільшу ціну і компенсувати всі збитки – Зеленський

росія має заплатити за війну найбільшу ціну і компенсувати всі збитки – Зеленський

Відео
Укрінформ
російська федерація має заплатити найбільшу ціну за війну проти України.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави зазначив, що в межах зустрічі з очільником британського уряду обговорювали питання посилення санкцій проти росії. Зеленський подякував Джонсону за особисту принциповість і лідерство в цьому напрямі.

«Ми передали свої напрацювання та пропозиції. Можемо зробити санкції такими, щоб росія дійсно відчувала, що її агресія, її терористичні дії проти України і проти глобальної стабільності призведуть до збитків. Агресор має заплатити за цю війну найбільшу ціну. Також росія повинна компенсувати всі збитки нашим людям, нашим громадам, нашому бізнесу», - зазначив Президент України.

Окрім того, Зеленський констатував, що рф відповідальна за дефіцит продовольства на світовому ринку, який виник через блокаду українських портів. Він наголосив, що росія зобов’язана відповідати також за це. «Країни Африки та Азії мають бути захищені від голоду. Усі люди світу мають бути захищені від штучного зростання цін на базові продукти харчування. Цього дефіциту просто не було би на такому рівні, якби не російське бажання, їх агресія», - зауважив український лідер.

Водночас Зеленський поінформував, що обговорив із Джонсоном потребу України в економічній та фінансовій підтримці. Він уточнив, що йдеться не лише про фінанси, а також вирішення питання з дефіцитом пального, спровокованого російськими бомбардуваннями українського нафтопереробного заводу та резервів.

«Також проговорили складне питання, до якого ми готуємося, - це забезпечення підготовки до зимового сезону, до опалювального сезону», - додав глава Української держави, подякувавши британському прем’єру за готовність допомагати Україні в цьому питанні.

Водночас Зеленський повідомив, що серед тем для обговорення були підсумки зустрічі міністрів оборони понад 40 країн світу у форматі «Рамштайн-3». Він висловив вдячність Великій Британії за оборонне сприяння Україні.

«Продовжили опрацювання гарантій безпеки для України, які можуть дати стабільність не тільки Україні, не тільки Європі, а всьому світові», - сказав Зеленський.

Окрім того, Президент України поінформував, що під час зустрічі з британським прем'єром у Києві обговорювалося посилення співпраці між державами в контексті розмінування українських територій.

«Ми готуємося до наповнення практичними кроками процесу відбудови нашої держави. Сумнівів, що ми переможемо, немає, тому вже готуємося до відбудови України після нашої перемоги», - додав Зеленський.

Читайте також: Важка зброя, ППО і гарантії безпеки: про що говорили Зеленський і Джонсон

Він висловив вдячність Великій Британії та шефство над відбудовою постраждалої від російських загарбників Київської області.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 17 червня вдруге від початку повномасштабного російського вторгнення прибув до Києва.

Раніше прем‘єр Британії відвідував українську столицю 9 квітня.

Британський уряд на чолі із Джонсоном та всі британці одними з перших виявили свою принципову і непохитну підтримку Україні, ставши дороговказом для багатьох інших країн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-