Важка зброя, ППО і гарантії безпеки: про що говорили Зеленський і Джонсон

Важка зброя, ППО і гарантії безпеки: про що говорили Зеленський і Джонсон

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном забезпечення протиповітряної оборони України, і зазначив, що рух у цьому напрямі розпочато.

Про глава держави повідомив на спільному з очільником британського уряду брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що переговори були максимально предметними та наповненими важливими деталями. За його словами, обговорювалися всі ключові питання двосторонніх відносин, а також загальна ситуація у Європі та світі.

«Передусім, це дві важливі речі – оборона та безпека. Ми обговорили поточну ситуацію на передовій: на сході, на півдні нашої держави. Я вдячний за розуміння наших збройних потреб. Це також дуже важливо. Зокрема, говорили про необхідність збільшити постачання важкої зброї. Також сьогодні головне - забезпечити протиповітряну оборону для України. Почали рухатися в цьому напрямі», - констатував Президент.

Він наголосив, що російські ракети залишаються загрозою для українців на всій території країни. Глава держави підкреслив, що абсолютна більшість ракетних ударів російської армії спрямована проти звичайних людей та цивільної інфраструктури.

«Очевидно, що це має бути першочерговим завданням для всіх нас, для наших партнерів, - допомогти захиститися від російських ракет. Це буде гарантією життя наших людей на більшості наших територій», - сказав Президент.

Зеленський подякував Прем’єр-міністру Великої Британії за підтримку України під час війни.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі, що під час зустрічі обговорили такожекономічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. І, звісно, нашу перемогу у війні за Незалежність".

Єрмак висловив вдячність Великій Британії за потужну підтримку: "Україна переможе з такими сильними союзниками".

Читайте також: Зеленський обговорив із Джонсоном ситуацію на фронті та оборонні потреби України

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 17 червня вдруге від початку повномасштабного російського вторгнення прибув до Києва.

Раніше прем‘єр Британії відвідував українську столицю 9 квітня.

Британський уряд на чолі із Джонсоном та всі британці одними з перших виявили свою принципову і непохитну підтримку Україні, ставши дороговказом для багатьох інших країн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-