Резніков підбив підсумки зустрічі «Рамштайн-3»

Резніков підбив підсумки зустрічі «Рамштайн-3»

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков підбив підсумки зустрічі «Контактної групи з питань оборони України» у форматі «Рамштайн», яка відбулася 15 червня 2022 року в Брюсселі, Бельгія.

Про це у Фейсбуці інформує пресслужба ОК «Південь», передає Укрінформ.

Як повідомив міністр оборони України, за підсумками зустрічі буде поставлено більше озброєння Україні: це 155-мм гармати, HIMARS, Harpoons та інші, вертольоти зі Словаччини, артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів, РСЗВ від Німеччини.

«Україна продовжить боротьбу за свободу і незалежність. Наші партнери продовжать підтримувати Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії. Україна переможе»», — наголосив Резніков.

У командуванні також відзначили, що третя зустріч у форматі «Рамштайн» показала готовність НАТО надавати більше зброї для боротьби за свободу і незалежність.

Читайте також: Україна має вистояти у боротьбі з росією, бо веде боротьбу за виживання – генерал Міллі

Зустріч проводилася з ініціативи міністра оборони США Ллойда Дж. Остіна III та за участі голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі з метою зміцнення обороноздатності України. У ній взяли участь очільники оборонних відомств близько 50 держав світу. Україну представили глава оборонного відомства Олексій Резніков та заступник Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Читайте також: Президент анонсував донорську конференцію на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, формат Контактної групи з питань оборони України був ініційований у квітні Сполученими Штатами. Перша зустріч відбулася в німецькому Рамштайні наприкінці квітня. Друга зустріч, відома як «Рамштайн-2» відбулася у віртуальному форматі 23 травня та, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, перетворилася на цілу коаліцію держав на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-