Президент анонсував донорську конференцію на підтримку України

Президент анонсував донорську конференцію на підтримку України

Укрінформ
Велика Британія й Данія оголосили про проведення в серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені, під час якої 14 держав розглянуть питання надання допомоги Україні.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Від самого ранку – пріоритет зовнішній політиці. Причому одразу на двох життєво важливих напрямках – оборона і Європа. Щойно завершив розмову з Борисом Джонсоном. Ключові теми – оборонна підтримка та координація кроків напередодні важливих зустрічей у червні. Сьогодні багато новин про третю зустріч у форматі «Рамштайн». Це формат для роботи міністрів оборони країн-партнерів, які визначаються з пакетами підтримки для нашої держави. І новини справді хороші. Очікуємо збільшення цієї підтримки. Маємо, до речі, черговий сигнал, що оборонна підтримка України буде сталою. У межах «Рамштайну» Британія й Данія оголосили про проведення в серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені. Попередньо, залучені 14 держав.

Читайте також: Президент України прийняв запрошення на саміти G7 і НАТО

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні під час відкриття третьої зустрічі Контактної групи з оборони України міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Контактна група, до якої вже приєдналися більше 45 країн, налаштована надати Україні все необхідне для оборони, і успішна робота цієї групи стала відображенням глобального відторгнення військової агресії росії проти України.

Сьогодні у Брюсселі також розпочалося засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, які обговорюють підготовку до саміту НАТО в Мадриді та шляхи нарощування військової допомоги Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-