Україна має вистояти у боротьбі з росією, бо веде боротьбу за виживання – генерал Міллі

Україна має вистояти у боротьбі з росією, бо веде боротьбу за виживання – генерал Міллі

Укрінформ
Попри трагедії та великі втрати серед військовослужбовців та мирного населення, народ України має вистояти у боротьбі проти російського вторгнення, оскільки веде боротьбу за своє виживання.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з оборони України заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, відповідаючи на запитання, чи може Україна вистояти, враховуючи оприлюднені нещодавно цифри втрат серед особового складу ЗСУ у боротьбі проти російських загарбників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Оцінка втрат під час війни є завжди дуже складним завданням, у більшості випадків ці дані не є точними. Забирає місяці, інколи роки, щоб провести коректну оцінку втрат. Але навіть якщо вірити повідомленням… Україна може витримати це. Для України це – екзистенційна загроза. Українці воюють за право своєї країни за життя. Тож ваша стійкість у перенесенні страждань, ваша стійкість у сприйнятті жертв є прямо пропорційна завданню, яке ви маєте. Якщо таким завданням є виживання країни - тоді ви можете вистояти. Коли у вас є керівництво, є засоби для боротьби - боєприпаси, артилерія і все, що з цим пов’язано, - ви можете вистояти», - зауважив американський генерал.

Як повідомлялося, у середу, 15 червня, у Брюсселі розпочалося засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, які обговорюють підготовку до наступного саміту Альянсу в Мадриді та шляхи нарощування військової допомоги для України у її протистоянні неспровокованій російської агресії.

Читайте також: Президент України прийняв запрошення на саміти G7 і НАТО

Цього ж дня у Брюсселі відбулася третя зустріч Контактної групи з оборони України - формату, який був започаткований Сполученими Штатами у відповідь на російське вторгнення в Україну на військовій базі Рамштайн (Німеччина). Ця ініціатива об’єднує нині майже 50 країн, які координують зусилля із надання негайної та суттєвої допомоги Україні та її Збройним силам у боротьбі проти російської агресії, включаючи постачання важкої зброї, артилерійських систем та засобів протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-