Блінкен: Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн

Блінкен: Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн

Укрінформ
Окрім Сполучених Штатів, пряму підтримку Україні у сфері оборони забезпечують понад 40 держав.

Про це йдеться в заяві державного секретаря Ентоні Блінкена, оприлюдненій з нагоди виділення адміністрацією США $1 мільярда на військову допомогу ЗСУ, передає Укрінформ.

«Допомога у сфері безпеки з боку США, а також понад 40 союзників і партнерів продовжують посилювати позиції України щодо захисту її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності», - наголошується в заяві.

Крім того, як зазначив глава Держдепартаменту, це сприяє забезпеченню перемоги України на полі бою, а також зміцненню її позицій за столом переговорів.

Блінкен також нагадав, що Сполучені Штати та інші держави ввели потужні санкції проти росії, посилили стримування й оборону НАТО на східному фланзі й надали «історичний рівень військової та іншої допомоги Україні», яка мужньо захищає свою територію і свободу.

Читайте також: Учасники «Рамштайн» допомогатимуть Україні так довго, як це необхідно - Остін

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму $1 мільярд.

За інформацією Пентагону, це включає керовані боєприпаси для РСЗВ, додаткові гаубиці М777, тактичні тягачі до них, а також 36 тисяч снарядів калібру 155 мм. Крім того, Україна отримає два протикорабельні комплекси Harpoon, тисячі радіостанцій захищеного зв’язку, прилади нічного бачення, тепловізійні приціли та інше обладнання. Кошти також виділені на проведення тренувань українських військових, забезпечення обслуговування техніки та іншу військову діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-