Учасники «Рамштайн» допомогатимуть Україні так довго, як це необхідно - Остін

Учасники «Рамштайн» допомогатимуть Україні так довго, як це необхідно - Остін

Укрінформ
Коаліція з майже 50 країн, які провели сьогодні у Брюсселі зустріч у форматі «Рамштайн-3», надаватимуть Україні військову допомогу в боротьбі проти агресії рф так довго, як це буде необхідно.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з оборони України заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна з речей, що я виніс із цієї конференції, є рішучість усіх учасників... Це були міністри з країн по всьому світу, не лише союзники по НАТО. Вони виявили дуже потужну готовність сконцентруватися та об’єднати зусилля, щоб ця боротьба (України – ред.) отримала додаткові спроможності. Йдеться про готовність працювати з країнами-партнерами або використовувати свій промисловий потенціал. Тож ми будемо зосереджені на цьому завданні так довго, скільки це буде необхідним. Зобов’язання від країн, які ми почули сьогодні, були дуже обнадійливими», - наголосив керівник військового відомства США.

Читайте також: «Рамштайн-3» враховує всі нагальні потреби України на полі бою - глава Пентагону

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, які обговорюють підготовку до саміту НАТО в Мадриді та шляхи нарощування військової допомоги для України в її протистоянні російській агресії.

Сьогодні ж у Брюсселі відбулася третя зустріч Контактної групи з оборони України - формату, який був започаткований Сполученими Штатами у відповідь на російське вторгнення в Україну на військовій базі Рамштайн (Німеччина). Ця ініціатива об’єднує нині майже 50 країн, які координують зусилля із надання негайної та суттєвої допомоги Україні та ЗСУ в боротьбі проти російської агресії, включаючи постачання важкої зброї, артилерійських систем та засобів протиповітряної оборони.

Фото: picture alliance / NurPhoto 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-