Глава Пентагону на третій зустрічі Рамштайн закликав надати Україні додаткову допомогу

Глава Пентагону на третій зустрічі Рамштайн закликав надати Україні додаткову допомогу

Укрінформ
Очільники оборонних відомств більше ніж 45 країн, представники НАТО та ЄС беруть участь в засіданні Контактної групи з оборони України, яку проводять США в Брюсселі.
Читайте також: «Рамштайн-3» збере близько 50 країн, які підтримують Україну

У своєму вступному слові на засіданні очільник Пентагону Ллойд Остін окремо привітав Еквадор, Грузію та Молдову, які приєднались до цієї групи, передає Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

"Не можна гаяти час. Ми поглибимо нашу підтримку для українських Збройних сил в теперішній боротьбі і розбудуємо їхню силу проти завтрашніх небезпек", - сказав очільник оборонного відомства США.

Читайте також: «Рамштайн-3» збере близько 50 країн, які підтримують Україну

Остін закликав країни мобілізувати додаткову допомогу для України тепер, коли росія зорієнтувалась на захопленні Донецької та Луганської областей і використовує далекобійні системи, щоб подолати позиції в Україні. Наразі США працюють над забезпеченням для України вогневих спроможностей значної дальності, бронетехніки та оборони узбережжя, додав Остін.

Надання США Україні HIMARS і систем запуску ракет значно посилили оборонні спроможності України, зауважив Остін, особливо поряд з наданням ракетних систем з Великої Британії та інших союзників.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков також бере участь у третій зустрічі міністрів оборони з майже 50-ти країн у форматі “Рамштайн”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-