Передача Україні кількох систем HIMARS є лише початком - Пентагон

Передача Україні кількох систем HIMARS є лише початком - Пентагон

Укрінформ
Надання Україні кількох реактивних систем залпового вогню HIMARS в останньому транші оборонної допомоги – це лише відправна точка, США продовжать постачати все необхідне для перемоги у протистоянні російській агресії.

Про це сказав під час виступу на Конференції з питань національної безпеки CNAS заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кол, передає Укрінформ.

«Ми здійснили «початковий» транш систем HIMARS, і поки ми зараз говоримо, українці завершують навчання (щодо освоєння цих систем – ред.)», - зазначив представник Пентагону.

Він підкреслив, що в оборонному відомстві США очікують введення отриманих ЗСУ систем залпового вогню вже незабаром.

Заступник глави Пентагону також підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів продовжити поставки цих систем і боєприпасів в Україну.

Читайте також: Системи HIMARS допоможуть рятувати життя наших людей - Зеленський

У цьому зв’язку Кол повторив слова глави Пентагону Ллойда Остіна, що Сполучені Штати «готові надати українцям все, що їм потрібно», аби вони могли вражати всі ворожі цілі на своїй території.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу на панелі Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022 у Братиславі заявив, що реактивні системи залпового вогню HIMARS та М270 допоможуть у стримуванні російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-