Україна потребує системи MLRS, танки, артилерію та антикорабельні системи – Стефанчук

Україна потребує системи MLRS, танки, артилерію та антикорабельні системи – Стефанчук

Укрінформ
Україна потребує оперативного постачання систем MLRS, бронетехніки, танків, артилерії і антикорабельних систем, а також залучення спеціалістів для розмінування.

Про це зазначив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю австрійській телерадіокомпанії ORF, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу українського парламенту.

«Для України є критично важливими системи MLRS, питання, пов’язані з бронетехнікою і танками, артилерією і антикорабельними системами. Також для нас критично важливим є питання залучення спеціалістів для розмінування території України. Якщо Україна отримає якісну зброю, то кінець війни може настати дуже швидко. Для нас пріоритетом є завершити війну і мати безпеку нашої країни», - підкреслив спікер.

Читайте також: Подоляк – Заходу: Дайте Україні РСЗВ, зможете оцінити боєздатність армії рф

За його словами, повернення всіх територій, які Україна мала на момент здобуття незалежності, визнання Міжнародним кримінальним судом російської федерації державою-агресором та репарації рф для України за спричинені руйнування — питання, які мають бути на порядку денному світової спільноти.

Водночас він подякував західним партнерам за важливу підтримку зброєю.

Читайте також: Європа зараз на другому етапі гібридної війни, яку веде рф – Стефанчук у парламенті Австрії

«Ми демонструємо високу якість Збройних Сил України. Утім для нас дуже важливо прискорити поставки зброї до України, оскільки кожен день війни в Україні — це 100 вбитих і 500 поранених українських солдатів», — наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 14-15 червня перебуває з робочим візитом у Відні, щоб заручитися підтримкою Австрії у наданні Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-