Подоляк – Заходу: Дайте Україні РСЗВ, зможете оцінити боєздатність армії рф

Подоляк – Заходу: Дайте Україні РСЗВ, зможете оцінити боєздатність армії рф

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк закликає тих, хто ще вважає росіян «другою армією світу», забезпечити Україну паритетною з ворогом кількістю важкої артилерії та далекобійної зброї.

І в результаті всі побачать об'єктивні дані про силу росвійськ, зазначив він у дописі в Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Наскільки я розумію, у ряду європейців, особливо в навколовоєнних експертних колах, все ще є сумніви щодо того, як саме воює «друга армія світу» (російська z-орда). Так ось, є дуже просте та надійне рішення. Передайте Україні (українським Збройним Силам) порівнянну кількість важкої артилерії та далекобійних MLRS, щоб на полі бою виник певний паритет щодо кількості пострілів», - сказав він.

Читайте також: Далекобійна зброя зараз Україні потрібніша, ніж на початку війни – експосол США

За словами радника керівника ОП, війна зараз йде переважно артилерійська, далекобійна.

«І ось як тільки відносного паритету щодо стволів/пострілів буде досягнуто, тоді всі у прямому ефірі зможуть оцінити, наскільки боєздатна росія, як вона воює і чому «кількість – це зовсім не вміння, а чистий і безмежний примітивізм», - наголосив Подоляк.

Він додав, що як тільки Україна отримає паритетний обсяг далекобійної артилерії/РСЗВ, за лічені дні світ отримає будь-які об'єктивні дані: хто є, хто як воює і що таке російська армія насправді.

Читайте також: Зеленський: Нам необхідна зброя з дальністю ураження до 140 кілометрів - без неї неможливо

«І, можливо, європейські військово-політичні еліти перестануть нарешті панічно і безпідставно боятися настільки дивного для XXI століття юридичного утворення під назвою «рф», - вважає Подоляк.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять спротив російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-