Зеленський: Нам необхідна зброя з дальністю ураження до 140 кілометрів - без неї неможливо

Зеленський: Нам необхідна зброя з дальністю ураження до 140 кілометрів - без неї неможливо

Укрінформ
Щоб розблокувати захоплені російським військами території на сході та на півдні України, а також порти, країні потрібна зброя з дальністю 120-140 км.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу Newsmax, передає Укрінформ.

«Нам необхідна зброя з дальністю ураження в 120-140 км. Без неї буде неможливо. Саме тому, ми стільки разів просили цю зброю від країн ЄС та США, напряму Президента (США – ред.) та Білий дім», - сказав Зеленський.

Він також наголосив, що українські військові не планують нападу на росію.

Читайте також: росія боїться, що Україна отримає рівноцінну зброю для відплати - Подоляк

«Ми не зацікавлені в нападі на росію. Ми не воюємо на їхній території. Війна продовжується на нашій території. Вони прийшли до нашої країни. Ми хочемо розблокувати наші міста, і саме тому для цієї мети нам потрібні РСЗВ із дальністю понад 100 км», - зазначив глава держави.

Зеленський заявив, що Україна та її громадяни стали «оборонним периметром» для світу від російської агресії та глобальних амбіцій володимира путіна.

Читайте також: Україна може самостійно деблокувати Чорне море, якщо отримає системи MLRSПодоляк

«Ми є сильною державою, і своєю присутністю в Альянсі (НАТО - ред.) ми тільки зміцнімо Альянс. Ми дамо Альянсу перевагу у порівнянні з росією. Ми нічого не забираємо. Ми тільки даємо. Ось вам приклад: зараз воюють наші люди. Ми є «оборонним периметром» (для світу від рф – ред.). Ми — міцний «оборонний периметр». Не умовний, не штучний, а (бар'єр - ред.) з живих людей», - сказав глава держави.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-