Далекобійна зброя зараз Україні потрібніша, ніж на початку війни – експосол США

Далекобійна зброя зараз Україні потрібніша, ніж на початку війни – експосол США

Укрінформ
Поставки в Україну реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), щодо яких адміністрація Байдена має ухвалити рішення найближчим часом, є набагато більш потрібними для ЗСУ на нинішньому етапі війни, ніж на її початку.

Таке переконання висловив у середу у Вашингтоні колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру Сполучених Штатів Вільям Тейлор, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це (надання Україні систем далекого радіусу дії – ред.) є великою справою», - зауважив Тейлор.

Він підкреслив, що війна в Україні, яка є неспровокованою й невиправданою, переходить уже в четвертий місяць запеклих боїв, причому їй притаманна зміна районів ведення бойових дій і тактики.

Читайте також: Інформація про поставки зброї має бути максимально закритою - Подоляк

«Тож така далекобійна зброя є навіть більш важливою зараз, ніж на початку», - зазначив колишній посол.

Він нагадав, що росіяни на початку війни намагалися розвити наступ з півночі на Київ, щоби змістити Президента Зеленського та встановити підконтрольний рф уряд, однак цей план зазнав «феєричного провалу». На той час ефективним було застосування зброї малого радіуса дії.

Нинішня ж фаза бойових дій проходить на достатньо широкій відкритій території, де вже не можна непомітно наблизитися до позицій загарбника, зауважив Тейлор.

Читайте також: Масований санкційний удар по росії дасть змогу уникнути затяжної війни – Єрмак

«Отже, далекобійна зброя стає більш важливою», - підсумував дипломат, згадавши конкретно про американські системи MLRS, які українська сторона запитує вже достатньо тривалий час.

Він наголосив, що позиції ЗСУ й українські міста продовжують зазнавати «жахливих обстрілів» з російського боку далекобійними системами. І це також пояснює, чому українцям важливо зараз мати установки далекого радіусу дії.

На думку Тейлора, надання MLRS та інших систем Україні може покласти початок тому, щоби зупинити обстріли росіян, "однозначно може створити можливості для них (для ЗСУ – ред.), щоби зупинити (противника - ред.) на окремих напрямках".

Читайте також: Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Держдепартамент США підтвердив, що Білий дім продовжує розглядати можливість надання Україні сучасних систем РСЗВ та ближчими днями має оголосити про надання Україні нового пакету оборонної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-