Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

Укрінформ
Німеччина поставить в Україну сучасну систему протиповітряної оборони типу IRIS-T, сучасну РЛС визначення координатів цілі, а також розгляне можливість постачання реактивних систем залпового вогню у співпраці з США.

Про це заявив федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Федеральний уряд також нещодавно прийняв рішення про відправку системи IRIS-T – найсучаснішої системи протиповітряної оборони, яку має Німеччина", – заявив канцлер.

За його словами, німецька система ППО "дасть змогу Україні захистити ціле місто від російських авіаударів".

Читайте також: Греція передасть Україні радянську техніку, натомість отримає німецьку – Шольц

Шольц також повідомив, що ФРН надасть Україні сучасну РЛС визначення координатів, яка дасть змогу виявляти ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію.

Крім того, як зазначив канцлер, Німеччина у тісній співпраці зі США розгляне можливість поставок в Україну реактивних систем залпового вогню з дальністю, яка не досягатиме росії.

За словами очільника німецького уряду, вже найближчими тижнями Німеччина поставить в Україну "12 найсучасніших самохідних гаубиць у тісній співпраці з Нідерландами". Відповідне навчання українських військовослужбовців завершиться за кілька днів.

Читайте також: Німеччина прийняла вже 800 тисяч біженців з України

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-