Зеленський: Нам не цікаві обстріли цивільних на території росії

Зеленський: Нам не цікаві обстріли цивільних на території росії

Укрінформ
Україна веде воєнні дії проти агресора на території своєї держави, яка є найбільшою за територією в Європі, і нам необхідна відповідна зброя, щоб дати відсіч агресору, обстріли цивільних на території росії Україні не цікаві.

Про це під час пресконференції ЗМІ Данії сказав Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання чи почала б Україна обстріл цілей на території росії за умови отримання відповідного озброєння від західних партнерів, передає Укрінформ.

"Нам не цікаві обстріли цивільних людей. Ми не терористи, щоб обстрілювати цивільні квартали. Ми нормальні, здорові люди. Ця зброя нам потрібна, щоб звільнити нашу державу", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що оскільки Україна є найбільшою за територією країною в Європі, то дистанція від українських підрозділів до угруповань військових російської федерації може складати і 100, і 140 км і більше.

Читайте також: Ненависть до всього українського є рушійною силою росії у війні – Зеленський

"Ми не можемо просто віддавати людський ресурс. Для мене особисто це не ресурс, а живі люди. І я хочу, щоб вони воювали, а й повернулися додому. І для цього нам потрібна відповідна зброя, щоб скоротити цю дистанцію. А значить все просто — про зброю, яка працює саме на таку дистанцію, на таку відстань. І ми працюємо на нашій землі, на нашій окупованій території, не на території російської держави", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський – Шольцу: Не можна балансувати між Україною та росією

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня Президент США Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати надають Україні системи реактивного залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них, які забезпечать оборону української території від наступу російських агресорів.

Високомобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS можуть вражати цілі на відстані від 70 до 300 км.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-