Ненависть до всього українського є рушійною силою росії у війні – Зеленський

Ненависть до всього українського є рушійною силою росії у війні – Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що рушійною силою росії у війні проти України є ненависть до всього українського, зокрема культури, а також свобод у Європі та світі.

Про це він заявив у зверненні до учасників American Jewish Committee Global Forum, повідомляє Укрінформ.

«Саме ненависть є тією рушійною силою, завдяки якій триває ця російська війна проти України і проти свободи у Європі, у світі. Ненависть до українського – до культури українців, до історії України й до того, що попри всі жахи, які були в минулому, Україна залишилася доброю, відкритою країною для різних культур. Різноманіття – це важлива характеристика України», - сказав Зеленський.

Читайте також: Список убитих росіянами дітей збільшився на 24 малюків, які загинули в Маріуполі – Зеленський

Він нагадав, що російські снаряди спалюють в Україні навіть російські церкви, російська армія знищувала громади, у яких століттями проживала грецька спільнота, а кримські татари на окупованому півострові зазнають репресій найбільше.

Читайте також: Більше зброї для України: Зеленський підготував звернення до Американського єврейського комітету

«російські ракети били по Бабиному Яру в Києві, російська артилерія пошкодила Менору в Дробицькому Яру поблизу Харкова. Відверто антисемітські висловлювання міністра закордонних справ росії спричинили скандал світового рівня. Цього мало», - зазначив Президент, додавши, що нині не 1940-ві роки.

Як повідомлялося, раніше президент США Джо Байден заявив, що метою російського президента путіна є не просто повномасштабне вторгнення до України, він хоче знищити українську культуру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-