Список убитих росіянами дітей збільшився на 24 малюків, які загинули в Маріуполі – Зеленський

Список убитих росіянами дітей збільшився на 24 малюків, які загинули в Маріуполі – Зеленський

Відео
Укрінформ
В України відсутня точна інформація про ситуацію на тимчасово окупованих росіянами територіях і кількість убитих загарбниками людей, але поступово все з’ясовується.

Таким чином відкрилися дані про 24 убитих росіянами дітей у Маріуполі, заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників American Jewish Committee Global Forum, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні, коли я записую це звернення, суттєво змінилася довідка щодо загиблих. Перелік убитих наших діточок став довшим одразу на 24 прізвища і тепер у ньому 287 пунктів. І це, мабуть, одна із найстрашніших речей, які відбуваються у час війни. російські військові окупанти вбили частину нашої країни», - сказав глава держави.

Читайте також: У Маріуполі через невибіркові обстріли військ рф загинули 24 дитини

Він підкреслив, що українська сторона не маємо повної інформації про те, що відбувається в тимчасово окупованих районах, не знає всього про вбивства та інші злочини, які росіяни там скоюють.

Читайте також: Зеленський – на благодійному вечорі Шона Пенна: Підтримуйте Україну, яка захищає весь світ

«Ми не знаємо, скільки тіл окупанти закопали у братських могилах або залишили в руїнах розбитих міст. Але поступово ми дізнаємося про це. І саме так список убитих дітей став довшим одразу на 24 пункти. Це діти, які загинули від російських ударів по Маріуполю. Тепер ми про них знаємо», - зазначив Президент.

Серед цих вбитих Зеленський назвав малюків Максима і Дар’ю, які народилися цього року.

«Максим і Дар’я не прожили і трьох місяців, вони загинули разом із батьками, коли їх усіх засипало в підвалі звичайного житлового будинку, на який російський літак скинув бомбу», - розповів глава держави.

Читайте також: Загарбники готують «живий щит» із маріупольців

Як повідомлялося, за даними Офісу Генерального прокурора, в Україні станом на 13 червня понад 815 дітей постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації – росіяни вбили 288 дітей та понад 527 поранили.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-