Зеленський – на благодійному вечорі Шона Пенна: Підтримуйте Україну, яка захищає весь світ

Зеленський – на благодійному вечорі Шона Пенна: Підтримуйте Україну, яка захищає весь світ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав учасників благодійного вечора, який проводить організація американського актора Шона Пенна CORE, підтримувати і боротися за Україну, яка захищає весь світ.

Про це він сказав під час відеозвернення до учасників вечора, передає Укрінформ.

«Я дякую всім, хто задля цієї допомоги, допомоги для України - зібрався сьогодні тут... Підтримуйте Україну, бо Україна підтримує весь світ. Боріться за Україну, бо Україна бореться за весь світ», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що 107 днів тому росія розпочала проти України повномасштабну війну, наслідками якої є десятки тисяч вибухів і пострілів, сотні тисяч поранених і вбитих, мільйони людей, які втратили свій дім, мирні міста і села стерті з лиця землі - і все це реальність українців.

«Все це не декорації блокбастера про апокаліпсис. Все це наша реальність», - наголосив Президент.

У відеозверненні глава держави також продемонстрував фото та відео наслідків влучання крилатих ракет росії, які знищують вщент школи, лікарні, театри, музеї, цілі вулиці й квартали. «Це не комп'ютерна графіка, все це наша реальність», - додав Президент.

Водночас Зеленський наголосив, що Україну обов'язково відбудують, зцілять тіла від поранень, а душі - від втрат.

«У часи Другої світової війни, коли весь метал був потрібен на фронті , статуетку Оскар робили з гіпсу. Можна сказати, що це символічний жест, який не впливає кардинально на хід війни. Але ми не можемо стверджувати, що світ точно переміг би нацизм і без якогось шматочку металу. Ні, ми не знаємо цього достеменно. А тому знаємо, що будь-яка допомога цінна і важлива», - наголосив Зеленський.

Він також зауважив, що Пенн був у Києві та Україні і на власні очі бачив зло під назвою повномасштабна російська агресія.

Крім того, Зеленський розповів, що Пенн був готовий розплавити свій Оскар на знак протесту через недостатню підтримку України, але наразі, переконаний Президент, плавитись має інший метал -- зброя і техніка агресора.

«Плавитись має інший метал. Плавитись має зброя варварів, яка вбиває мирне населення - жінок, літніх людей, маленьких дітей. Плавитись має техніка агресора, його танки, літаки, кораблі, ракети та все інше залізо, яке приносить зло. Ми протидіємо йому 107 днів поспіль. Ми можемо зупинити його разом», - додав Зеленський.

Він також наголосив, що Україна бореться за демократію, свободу, життя.

Читайте також: Зеленський назвав плідними переговори з президенткою Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, організація CORE допомагає внутрішнім переселенцям на Львівщині, які вимушені були залишити свої домівки через обстріли.

Раніше Шон Пенн, який є двічі лауреатом премії «Оскар», закликав учасників бойкотувати нагородження, якщо Президенту України Володимиру Зеленському не дадуть можливості виступити на церемонії, та пообіцяв розплавити свою нагороду, якщо так станеться. Актор повідомляв, що зустрічався з Президентом Зеленським за день до початку вторгнення та ще один раз після вторгнення та всіляко підтримує Україну. Шон Пенн в ефірі телеканалу CNN розповів про руйнування, гуманітарну та міграційну кризу, яку спричинила російська збройна агресія проти України, та висловив беззастережну впевненість у перемозі України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-