Шон Пенн допомагатиме українським переселенцям на Львівщині

Шон Пенн допомагатиме українським переселенцям на Львівщині

Укрінформ
Засновник благодійної організації CORE і відомий актор та режисер Шон Пенн допомагатиме внутрішнім переселенцям на Львівщині, які вимушені були залишити свої домівки через обстріли.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Наша організація хоче налагодити партнерські відносини саме тут, в Україні. Ми знаємо, наскільки важливо зараз підтримувати населення у боротьбі за свободу, тому будемо допомагати усім чим можемо. Ваш досвід – це приклад для всього світу. Зараз ми хочемо отримати список найнеобхідніших речей для переселенців, щоб зібрати їх та у найкоротші терміни забезпечити людей допомогою», - зауважив Шон Пенн.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, Львівщині бракує активної та системної роботи багатьох європейських гуманітарних організацій – Червоний Хрест, ООН тощо.

Львівщина – це регіон, куди найбільше прибувають внутрішньо переміщені особи і звідки найбільше людей перетинають кордон з Польщею. Від початку війни Львівська область прихистила понад 250 тисяч вимушених переселенців. Лише за останню добу – 585 осіб. Саме тому Шон Пенн поцікавився роботою з переселенцями в регіоні і яку допомоги вони ще потребують.

В останні місяці актор знімав в Україні документальний фільм, присвячений вторгненню росії в Україну, перша фаза якого розпочалася 2014-го.

Як повідомляв Укрінформ, Шон Пенн , який є двічі лауреатом премії «Оскар», закликав учасників бойкотувати нагородження, якщо Президенту України Володимиру Зеленському не дадуть можливості виступити на церемонії, та пообіцяв розплавити свою нагороду, якщо так станеться. Актор повідомляв, що зустрічався з Президентом Зеленським за день до початку вторгнення та ще один раз після вторгнення та всіляко підтримує Україну. Шон Пенн в ефірі телеканалу CNN розповів про руйнування, гуманітарну та міграційну кризу, яку спричинила російська збройна агресія проти України, та висловив беззастережну впевненість у перемозі України.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-