росіяни розганяють інформацію, що «Захід готовий примусити Київ до територіальних поступок»

росіяни розганяють інформацію, що «Захід готовий примусити Київ до територіальних поступок»

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив добірку дезінформації, маніпуляцій та фейків, які російські загарбники поширювали станом на ранок 14 червня.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Пропагандистські ЗМІ рф, з посиланням на французький портал AgoraVox повідомили, що «Захід змінив свою позицію щодо ситуації навколо України і готовий примусити Київ до територіальних поступок росії для дипломатичного врегулювання»», - йдеться в повідомленні.

Ще однією маніпуляцією стала заява прессекретаря президента рф дмитра пєскова про ситуацію у світовій економіці: «все буде відновлено на новій основі в умовах тієї абсолютно безпрецедентної війни, яку було проти нас оголошено та розпочато».

Читайте також: російські ЗМІ перекручують статті західних медіа так, щоб створити ілюзію «перемог»

Крім того, в Центрі протидії дезінформації назвали дезінформацією заяву колаборанта-«керівника» тимчасово захоплених територій Запорізької області в. рогова: «Запорізька область буде повністю звільнена від українських націоналістів, а контроль над усією територією області буде відновлено, це життєво необхідно для регіону, у тому числі з міркувань безпеки».

Читайте також: РНБО і Генштаб нагадали про правила перевірки та поширення інформації

Як повідомляв Укрінформ, росіяни поширили у Бердянську чутки, нібито Запоріжжя буде захоплене найближчими днями, і вся Запорізька область перейде під контроль рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-