РНБО і Генштаб нагадали про правила перевірки та поширення інформації

РНБО і Генштаб нагадали про правила перевірки та поширення інформації

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО та Генштаб ЗСУ вкотре наголосили на необхідності дотримання правил перевірки та поширення інформації, які не дозволять стати інструментом у руках ворога.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

"ЦПД при РНБО України та Генштаб ЗСУ звертаються до цивільного населення, лідерів громадської думки, журналістів. Наш ворог веде інформаційну війну проти кожного українця. Щодня він генерує десятки фейків про капітуляцію наших захисників, ініціативну здачу займаних позицій та небажання воювати за рідну землю", – ідеться в повідомленні.

Українців закликають верифікувати інформацію через офіційні відомства, перш ніж повірити в неї та її поширити; уникати поширення матеріалів від "особистих джерел", що стосуються подій на фронті, утримуватися від публічних оцінок бойових дій, логістики тощо.

Читайте також: Колаборанти брешуть про величезні черги за російськими паспортами у Херсоні

У ЦПД наголосили, що лише вище військове керівництво має повну інформацію з поля бою та може робити достовірні прогнози.

"Довіряйте лише офіційним джерелам! Пам’ятайте, поширюючи неперевірені матеріали ви допомагаєте ворогу деморалізувати українських захисників та сієте паніку серед цивільного населення. Не ставайте інструментом у руках ворога. Працюйте на державу, а не проти неї", – закликали у Центрі.

Читайте також: росія поширює в соцмережах фейк про «мобілізацію жінок в Україні»

Як повідомляв Укрінформ, федеральна служба безпеки росії у своїх документах визнає, що кремлівська пропаганда недостатньо впливає на населення і програє інформаційну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-