російська фсб визнає поразку в інформаційній війні - ЦПД

російська фсб визнає поразку в інформаційній війні - ЦПД

Укрінформ
федеральна служба безпеки росії у своїх документах визнає, що кремлівська пропаганда недостатньо впливає на населення і програє інформаційну війну.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

За даними ЦПД, російські спецслужби розробили для пропаганди на захоплених територіях план дій правильного "зомбування" населення, який врешті зазнав поразки.

Згаданий план передбачав використання образу "вежливых людей" 2014 року (відео, фото з врятованими тваринами, фото з ветеранами, які плачуть від щастя возз'єднання тощо), поширення відеозапису спільних дій російських і "правильних" українських солдатів проти українських "нацистів і бандерівців", а також відео солдат, які несуть людям мир у вигляді нових підручників для шкіл, медичного обладнання тощо.

Також передбачалися багаточисельні звернення українських і російських ветеранів з проханням зупинити нацизм в Україні й не допустити його в росії та у світі.

Читайте також: СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб

Входила до плану й робота з тими, хто за специфікою своєї діяльності контактують з великою кількістю людей, - викладачами, водіями таксі, працівниками сфери обслуговування тощо.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, в Україні понад 200 тисяч учасників інтернет-військ допомагають просувати українські наративи та воювати з російськими фейками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-