Колаборанти брешуть про величезні черги за російськими паспортами у Херсоні

Колаборанти брешуть про величезні черги за російськими паспортами у Херсоні

Укрінформ
У Херсонській області колаборанти поширюють фейкову інформацію про те, що черга за російським паспортом у тимчасово захопленому Херсоні вже сягнула чотирьох тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку дезінформаційних кампаній, розгорнутих російською пропагандою на тимчасово захоплених територіях протягом тижня.

За даними ЦПД, днями також було оголошено про скасування кордонів між Херсонською областю та окупованим Кримом, що має спростити вивіз зерна. Очікується, що пропагандисти кремля вкотре видаватимуть це за "перемогу", а не за мародерство.

Тим часом у Запорізькій області російські загарбники влаштовують "розважальні" акції до дня росії з метою пропаганди та для провокацій, у яких знову планують звинуватити Збройні сили України.

Читайте також: У РНБО спростували фейки про «спалахи холери» в Україні

У місті Маріуполь Донецької області 10 червня на вантажівках з екранами росіяни транслювали псевдоісторичні програми про "збирання земель російських".

Водночас у так званій "днр" радіють, що з Маріуполя вивезуть тролейбуси та вцілілі дитячі майданчики, видаючи мародерство за "перемогу".

У Харківській області в школах міста Балаклія розклеяні оголошення, де дітей кличуть до літніх таборів російської федерації, а випускників запрошують вступати до вищих навчальних закладів рф.

Як повідомляв Укрінформ, у Бердянську поширюються чутки, нібито Запоріжжя буде захоплене в найближчі дні та вся Запорізька область перейде під контроль російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-