У РНБО спростували фейки про «спалахи холери» в Україні

У РНБО спростували фейки про «спалахи холери» в Україні

Укрінформ
Інформація про випадки захворювання на холеру є фейком, спалахів холери не заерєстровано в жодному населеному пункті України.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"Фейк: Мені сусідка казала, що її чоловіка троюрідний брат захворів холерою. На сьогодні спалахів холери не зафіксовано в жодному місті чи селі", - йдеться у повідомленні.

В ЦПД наголошують, холера – це гостре інфекційне захворювання, що розвивається при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae.

Найкращим способом профілактики хвороби є вакцинація, а не ліки.

Також в ЦПД спростовують інформацію, що не можна нічого мити сирою водою, купатися у водоймах начебто через зараження води.

Читайте також: Як вберегтись від кишкових інфекцій в умовах літа і війни – поради МОЗ

"У жодній із водоймищ України холера не знайдена. На сьогодні вся інформація, яку ви читаєте «від перевірених джерел», поки що на рівні конспірології. Достовірну інформацію читайте в офіційних новинах своєї громади/міста", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД наголошують, що для приготування їжі слід користуватися бутильованою водою, а також кип'ятити воду для вживання, тоді бактерія помирає при кип'ятінні води.

Читайте також: Ризики інфекційних хвороб на деокупованих територіях пов’язані з якістю питної води - Кузін

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській та Одеській ОВА спростували інформацію про начебто виявлені випадки захворювання на холеру у цих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-