росія сіє паніку і страх, щоб змусити Україну капітулювати – Резніков

росія сіє паніку і страх, щоб змусити Україну капітулювати – Резніков

Укрінформ
росія спеціально намагається посіяти паніку і страх, аби змусити Україну капітулювати, але ця тактика не спрацювала.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю The Economist.

За його словами, народ України ніколи не піде на територіальні поступки росії, яка пролила так багато української крові.

«Вони (рф – ред.) намагаються створити достатньо хаосу, паніки та страху, щоб змусити нас підписати акт про капітуляцію. Це не спрацювало. Ми навіть близько не підійшли до такого настрою», - сказав він.

Резніков наголосив, що Україна зараз потребує швидкої допомоги Заходу, щоб зупинити натиск росії. Адже на деяких ділянках фронту росія має в десятки разів більше одиниць техніки, аніж українські військові.

Український міністр додав, що системи залпового вогню повинні «найближчим часом, можливо за тиждень чи два» прибути в Україну. Але Україна потребує великої їх кількості і якомога швидше, а подальше постачання техніки може залежати від того, як росія відреагує на її розміщення.

Резніков підкреслив, що українська армія готова повністю перейти на типи озброєння та спорядження за стандартами НАТО протягом місяця. Тому, за його словами, сумніви партнерів щодо спроможності українських військових невиправдані.

Міністр оборони зазначив, що війна росії проти України показала, що союзники України більше говорять про права і свободу людини, ніж захищають їх.

«Бюрократія і прагматизм Заходу виявилися набагато сильнішими за його цінності», - сказав Резніков.

Для Франції та Німеччини Україна є дратівливою перешкодою на шляху до комфортного життя.

Резніков з огляду на свій досвід ведення переговорів щодо Донбасу у 2020-2021 роках зазначив, що росія не вважає мирні угоди постійними. Це робить неможливим традиційне перемир'я з кремлем, як би того не бажав президент Франції Еммануель Макрон, який сказав, що росію не можна «принижувати».

Міністр наголосив, що коли прийде час, Україна буде вести переговори про нову архітектуру безпеки в Європі, що означатиме гарантії безпеки від країн, яким вона довіряє.

Читайте також: Резніков і Залужний зустрілися з міністром оборони Британії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-