Резніков і Залужний зустрілися з міністром оборони Британії

Резніков і Залужний зустрілися з міністром оборони Британії

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний поінформували державного секретаря з питань оборони Великої Британії Бена Воллеса про успішне використання українськими військовими британської військово-технічної допомоги.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міноборони України.

Як зазначалося під час зустрічі, західне, зокрема британське, озброєння є одним з чинників, який допомагає Україні знищувати ворога.

"NLAW, українські ПТРК «британського походження» зі шведським корінням – це вже сотні одиниць знищеної ворожої техніки і сотні ліквідованих окупантів. Водночас тисячі одиниць російської техніки, важкої артилерії, авіації продовжують нести смерть, руйнування, горе українській землі і нашому народу", - сказав Резніков.

Він наголосив, що росіяни продовжують убивати людей в Україні, руйнувати інфраструктуру, знищують економіку. "Аби продовжити боротьбу, ми потребуємо більше важкого озброєння. Це наблизить перемогу над державою-терористом та мир на Європейському континенті", - підкреслив очільник МОУ.

За його словами, представлена на виставці у Києві російська військова техніка, знищена на Київщині, Харківщині, сході України та Миколаївщині, є свідченням вправності в застосуванні українськими воїнами озброєння і військової техніки західних зразків.

Міністр оборони та Головнокомандувач ЗСУ подякували Воллесу за допомогу для ефективного відбиття збройної агресії росії та рішучу солідарність і підтримку Великої Британії у цей складний для України час.

Залужний також поінформував британського держсекретаря з питань оборони про ситуацію на фронті.

Своєю чергою Воллес відзначив героїзм українських військовослужбовців та запевнив, що Велика Британія продовжить підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність і відновлення територіальної цілісності.

"Нам вдалося об’єднати світ на підтримку України. Співпраця Великої Британії та України буде максимально ефективною", – заявив він.

Зазначається, що під час переговорів було обговорено питання подальшої консолідації зусиль у забезпеченні відсічі збройної агресії рф та послідовної реалізації двосторонніх проєктів щодо посилення спроможностей сил оборони України.

Читайте також: Реактивні системи HIMARS та М270 допоможуть стримувати війська рф - Міноборони

Участь у зустрічі взяли посол Великої Британії в Україні Мелінда Сімонс, заступник міністра оборони України Олександр Поліщук, начальник Головного управління розвідки МОУ генерал-майор Кирило Буданов та командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Резніков у Твіттері повідомив, що подарував британському колезі футболку від українського бренду з принтом за мотивами картин української художниці Катерини Приймаченко і з гаслом «From Ukraine with NLAW».

За інформацією пресслужби МОУ, у Києві держсекретар з питань оборони Великої Британії поклав квіти до Стели пам’яті загиблих українських воїнів, а також оглянув знищену російську техніку, виставлену на Михайлівській площі.

«Ефективністю наших комплексів NLAW в руках українських військових задоволений», – прокоментував побачене Воллес.

Як повідомлялося, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 10 червня прибув до Києва. Він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Співрозмовники обговорили першочергові потреби українських сил оборони у важкому озброєнні, безпекові гарантії для України, а також обмінялися думками щодо можливих шляхів розблокування портів для запобігання глобальній продовольчій кризі.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-