Реактивні системи HIMARS та М270 допоможуть стримувати війська рф - Міноборони

Реактивні системи HIMARS та М270 допоможуть стримувати війська рф - Міноборони

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков під час виступу на панелі Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022 у Братиславі заявив, що реактивні системи залпового вогню HIMARS та М270 допоможуть у стримуванні російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Резніков також поінформував про початок підготовки українських артилерійських розрахунків в Європі для застосування реактивних систем залпового вогню HIMARS та М270.

Міністр привітав рішення США надати Україні РСЗВ HIMARS та звернув увагу, що міністр оборони Великої Британії Бен Воллес анонсував отримання РСЗВ М270.

«Згадайте слова американського астронавта Ніла Армстронга, який висадився на Місяці, що «…це маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства». Так от, рішення Білого Дому щодо HIMARS та Лондону щодо М270 – це перший крок для України й величезний стрибок у питанні стримування російської агресії», – зазначив міністр оборони.

Також він високо оцінив реалізацію ідею міністрів оборони США та Великої Британії Ллойда Остіна III та Бена Воллеса щодо конференції з надання допомоги Україні, що мала місце в Лондоні, а в подальшому трансформувалася у формат Рамштайну.

Читайте також: Резніков на форумі GLOBSEC: Нам потрібні спрощені й прискорені процедури постачання зброї

«У червні очікується чергова зустріч. Така система координації допоможе нам продовжувати забезпечення і у майбутньому. Наприклад – нові літаки, ракетні системи, кібернетичні системи. Актуальна програма із розмінування в Україні, адже маємо багато нездетонованих вибухових пристроїв на нашій землі», – додав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, самохідні гаубиці М109А3, надані у рамках міжнародної технічної допомоги Норвегією, вже на передовій, з високою точністю вражають цілі та знищують ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-