На росію треба тиснути, бо невідомо, які ще кризи для світу вона готує – Зеленський

На росію треба тиснути, бо невідомо, які ще кризи для світу вона готує – Зеленський

Укрінформ
російська агресія є першою і ключовою перешкодою на шляху розвитку у співпраці світу, яка вже створила низку криз і невідомо, скільки ще таких криз готує.

Організації і країни мають тиснути на рф для припинення агресії, заявив Президент Володимир Зеленський під час звернення до Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо й надалі і на рівні міжнародних організацій, і на рівні країн використовувати всі інструменти тиску на росію, щоб зупинити її агресивну політику. Світ повинен прибрати все, що заважає співпраці та розвитку, а російська агресія – це перша ключова перешкода, перша ключова загроза», - зазначив Зеленський.

Так, глава держави підкреслив, що війна рф проти України та проти всіх правил життя у Європі й світі уже призвела до тяжких наслідків.

Читайте також: Зеленський: Не може бути й мови про продовження членства росії у FAO

Президент нагадав, що у результаті розв’язаної росією війни десятки тисяч людей убиті, сотні міст і сіл в Україні зруйновані, а близько 12 млн українців стали вимушеними переселенцями – і це відображає найбільшу міграційну кризу у Європі з часів Другої світової війни.

Також він зазначив, що через блокування російською федерацією Чорного моря сотні мільйонів людей на різних континентах опинилися на порозі як мінімум нестачі продовольства, як максимум – голоду, за який рф нестиме повну відповідальність.

Крім того, за словами глави держави, Європа переживає одну з найскладніших енергетичних ситуацій у своїй історії.

«І це ми ще не знаємо, які інші кризи готує росія вільному світу. Що буде, якщо російська армія застосує зброю масового ураження? Що буде, якщо внаслідок російських ударів виникне загроза, наприклад, для джерел питної води в нашому регіоні? Або загроза радіаційного чи хімічного забруднення басейну Чорного моря, а отже, й частини Середземного моря?», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-