«Кілометрові черги» за сосисками та секретні «документи» азовців - нові російські фейки

«Кілометрові черги» за сосисками та секретні «документи» азовців - нові російські фейки

Укрінформ
російські пропагандистські ЗМІ намагаються сформувати ілюзію про гуманітарну кризу в Україні, повідомляючи про "кілометрові черги" у Миколаєві за гумдопомогою.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидїі дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

ЦПД зібрав чергову добірку фейків та маніпуляцій ворога станом на ранок 6 червня.

Так, кремлівські пропагандисти повідомляють про "кілометрові черги за банкою консервованих сосисок", зазначаючи, що "саме так зараз виглядають справи з гумдопомогою у Миколаєві". Таким нехитрим способом останні намагаються сформувати ілюзію про гуманітарну кризу в Україні, підкреслюють у ЦПД і наголошують, що це дезінформація.

Читайте також: Ще один російський фейк: українці отримали SMS про відключення зв’язку на Запоріжжі

Крім того, фейком є опублікована у російських ЗМІ "знайдена в Маріуполі документація полку "Азов", де зазначено, що "місцеве населення налаштоване проросійськи у 70% випадків", а "бойовикам необхідно займати вогневі позиції в населених пунктах". При цьому "документам" присвоєний дивний гриф "секретно" замість українського – "таємно".

Читайте також: Від біолабораторій до капітуляції: росія вже тричі змінювала риторику про війну

Маніпуляцією є заява колаборанта - "керівника" Херсонщини Володимира Сальдо про те, що "день росії Херсонська область відзначить разом із рф, а свято буде сплановане так, щоб жителі відчули себе частиною великої країни", підкреслюють у ЦПД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-