Від біолабораторій до капітуляції: росія вже тричі змінювала риторику про війну

Від біолабораторій до капітуляції: росія вже тричі змінювала риторику про війну

Укрінформ
За 100 днів повномасштабної війни росії проти України лояльні кремлю західні експерти тричі змінили риторику.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

В іноземному інформаційному сегменті події в Україні на користь росії коментували здебільшого колишні офіцери та політики.

«Близько 40 західних експертів просували три наративи про мережу біологічних лабораторій в Україні, НАТО та США, які спровокували росію на знищення українців, неминучу перемогу армії російської федерації», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: кремль поширює фейки про збагачення компаній США на зброї для України

У перший місяць вони намагалися обґрунтувати напад росії та розповідали про розробку в Україні зброї масового ураження, спрямованої винятково на росіян.

У березні-квітні пропаганда рф через колишніх військових США та Європи намагалася перекласти провину за агресію на НАТО та США, наголошуючи, що «Захід продовжує провокувати росію на ще більшу агресію».

У травні ті ж особи просили США та Євросоюз схилити Україну до капітуляції.

«Трансформація наративів свідчить, що жоден із планів кремля щодо захоплення України не реалізовано», - наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює дезінформацію, що нібито скоро громадяни Польщі зможуть обіймати в Україні адміністративні та державні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-