кремль поширює фейки про збагачення компаній США на зброї для України

кремль поширює фейки про збагачення компаній США на зброї для України

Укрінформ
кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про збагачення американських військових компаній на тлі допомоги, яку Сполучені Штати Америки надають Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку маніпуляцій та фейків, які пропаганда кремля поширила станом на ранок 31 травня.

Так, за даними ЦПД, прокремлівські медіа стверджують, що «американські військові корпорації демонструють впевнене зростання своїх акцій на тлі допомоги США Україні. Річ у тім, що найбільші виробники зброї отримують суттєві прибутки від затягування бойових дій та постачання зброї в Україну».

Водночас російські засоби масової інформації з посиланням на одного з наукових співробітників Норвезького інституту міжнародних відносин поширюють маніпулятивний вкид про те, що «рішення поставити Україні «деяку кількість артилерійських машин типу M109 A3GN» обумовлено не волею уряду Норвегії, а тиском американської влади та НАТО».

Зі свого боку в міністерстві оборони російської федерації продовжують вдаватися до поширення дезінформації.

Зокрема, у російському відомстві заявили, нібито що «бойовики нацпідрозділу «Кракен» здійснюють каральні рейди в Харківській області стосовно підозрюваних у проросійських настроях … десятки затриманих додому досі не повернулися, про їхню долю нічого невідомо».

Центр протидії дезінформації застерігає: подібні заяви міноборони рф не відповідають дійсності.

Читайте також: роспропаганда поширює фейк про рекордний врожай зернових у росії - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації оприлюднив пояснення щодо фейків про «українську ядерну зброю», які поширила російська пропаганда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-