Одним із найпідліших злочинів росії є примусове вивезення українців - Зеленський

Одним із найпідліших злочинів росії є примусове вивезення українців - Зеленський

Укрінформ
Примусове вивезення українців на території росії є одним із найпідліших злочинів рф у війні.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час звернення, передає Укрінформ.

"Росія проводить послідовну злочинну політику депортації наших людей. Силою вивозить і дорослих, і дітей. Це один із найбільш підлих російських воєнних злочинів. Загалом зараз вивезено понад 200 тисяч українських дітей. Це й сироти з дитячих будинків. І діти з батьками. І діти, розлучені зі своїми родинами", - сказав Зеленський.

Читайте також: Понад пів тисячі дітей-сиріт з Донеччини загарбники утримують у Ростовській області

Він додав, що російська держава розпорошує цих людей по своїй території, поселяє укрїанських громадян, зокрема, у віддалених регіонах.

"Мета цієї злочинної політики – не просто вкрасти людей, а зробити так, щоб депортовані забули про Україну й не могли повернутися. Але маємо знайти відповідь і на цей виклик. А також забезпечити, щоб усі, хто вбивав, катував чи депортував українців, відповів за свої дії", - додав Президент.

Читайте також: Міжнародні експерти: Депортація українців до росії є геноцидом

Він також зауважив, що близько 12 мільйонів наших громадян були змушені покинути свої домівки через війну, понад 5 мільйонів поїхали за кордон і абсолютна більшість із них – це жінки з дітьми. Президент наголосив, що Україна зробить все для того, щоб вони могли повернутися додому

"Невідворотність покарання – це той принцип, якого Україна точно навчить Росію. Але передусім маємо навчити її на полі бою того, що Україну не підкорити, що наші люди не здадуться, а наші діти не стануть власністю окупантів", - наголосив Президент.

Читайте також: Частину українців депортують на Далекий Схід – Данілов

Як повідомлялося, 30 травня путін підписав указ про спрощений порядок набуття російського громадянства дітям-сиротам з України.

Від початку повномасштабної війни понад 234 тис. українських дітей були примусово вивезені у російську федерацію, на тимчасово окуповані нею території або до білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-