Міністри оборони України й США обговорили військові потреби ЗСУ – Пентагон

Міністри оборони України й США обговорили військові потреби ЗСУ – Пентагон

Укрінформ
Глави оборонних відомств США й України провели телефонні переговори щодо ситуації в Україні, обсудивши потреби ЗСУ, а також пріоритети для наступної наради Контактної групи з підтримки України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому за результатами розмови, яка відбулася напередодні, передає Укрінформ.

«Міністр оборони Ллойд Остін провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим, щоб обговорити військові потреби України в той час, як на сході країни тривають бойові дії», - зауважили в американському оборонному відомстві.

Читайте також: Пентагон допускає можливість ескалації бойових дій в Україні

Глава Пентагону нагадав про онлайн-зустріч Контактної групи з підтримки України 23 травня, назвавши її успішною, та відзначив єдність міжнародної спільноти у підтримці України. У Міноборони США також зауважили, що міністр Резніков висловив вдячність Сполученим Штатам за лідерство в цих зусиллях.

Лідери також окреслили пріоритети для наступної зустрічі контактної групи, яка має відбутися в Брюсселі у червні.

«Міністри Остін і Резніков пообіцяли підтримувати тісні контакти»,- наголосили в Пентагоні.

Читайте також: США дадуть Україні зброю, яка потрібна армії в нинішній фазі бойових дій – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, у середу адміністрація США оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Він включає додаткові сучасні озброєння, в тому числі досконаліші ракетні системи, «Джавеліни», гелікоптери та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-