Пентагон допускає можливість ескалації бойових дій в Україні

Пентагон допускає можливість ескалації бойових дій в Україні

Укрінформ
Голова Об’єднаного комітету начальників штабі Збройних сил США генерал Марк Міллі допускає можливість ескалації у війні в Україні й підкреслює необхідність постійного контактування з українською стороною для активного керування ризиками.

Про це він заявив у понеділок в інтерв’ю американському телеканалу Fox News, повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що завжди є можливість ескалації, нам необхідно керувати цим та оцінювати шанси для ескалації, і ми цим займаємося»,- зауважив Міллі.

Читайте також: США й Україна обговорюють ризики ескалації при використанні західної зброї проти рф - ЗМІ

У цьому контексті генерал підкреслив, що міністр оборони США Ллойд Остін постійно спілкується з міністром оборони України, так само як і він особисто перебуває в постійному контакті з українським колегою. За словами Міллі, це дозволяє «керувати ескалацією й не допустити, щоби це збільшилося до чогось жахливішого, ніж зараз».

Читайте також: Вашингтон має якнайшвидше передати Україні РСЗВ, а за ними це зроблять інші – Кулеба

Головний військовий США зазначив, що зараз точаться «визначальні оперативні бої» між українськими силами й російськими загарбниками на сході України. Він уточнив, що наступні кілька тижнів здебільшого визначатимуть подальший розвиток війни.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США розглядає можливість поставок для ЗСУ ракетних систем залпового вогню в якості іноземної допомоги Україні.

Фото: DoD Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-