путін концентрується на Донбасі, через що має вразливості на Херсонщині – ISW

путін концентрується на Донбасі, через що має вразливості на Херсонщині – ISW

Укрінформ
Рішення російського керівництва зосередити більші сили на сході України з метою захоплення нових територій створює умови для посилення контратак українських сил в районі Херсона, де війська рф мають все більше вразливостей.

Про це йдеться в останньому аналізі американської неурядової установи Institute for the Study of War (ISW), повідомляє Укрінформ.

«Сконцентрованість москви на захопленні Сєвєродонецька й Донбасу в цілому надалі створює вразливості для росіян на іншому критично важливому для України напрямі – в Херсонській області, де українська сторона продовжує контратакувати»,- зазначається в аналізі.

Читайте також: Ворог контролює більшу частину Сєвєродонецька, але місто не оточене - Гайдай

Херсон є вкрай важливим і для росіян – це єдина територія України, де російські війська утримують позиції на західному березі Дніпра. Якщо рф зможе утримати цей район після активної фази бойових дій, це може стати плацдармом для нового наступу, зауважують в ISW.

Якщо ж Україна звільнить Херсон, вона матиме набагато сильніші позиції для захисту від майбутнього нападу Росії.

«Такий стратегічний розрахунок має в принципі спонукати росію виділити достатню бойову потужність для утримання Херсона. Однак президент росії путін вирішив зосередити всі свої сили й ресурси, які можна зібрати разом, у відчайдушній та кровопролитній спробі захопити додаткові райони на сході України, що має забезпечити йому здебільшого символічну вигоду»,- зауважується в тексті.

Читайте також: Ситуація на півдні: загарбники підірвали мости через Інгулець та гатять з «Піонів» по містах

Отже, зазначають в ISW, успішні українські контрнаступи в районі Херсона вказують, що командування ЗСУ користується вразливими місцями, що виникли через рішення путіна.

Розвідка Великої Британії також підтверджує ці дані. Згідно з її останнім звітом, хоча окупанти й ведуть наступальні дії на Донбасі, але на деяких напрямках змушені оборонятися. 

Так ЗСУ перейшли в наступ на Харківщині та Херсонщині й здобули на цих напрямках гарні результати. Вони повернули контроль над деякими окупованими територіями та просунулися на кілька кілометрів у напрямку державного кордону.

Читайте також: Внаслідок контрнаступу ЗСУ серед окупантів шириться паніка - ОК «Південь»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Державний департамент США заявив, що всі спроби росіян встановити інституційний контроль над окупованими територіями України закінчуються провалом, зокрема, і в Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-