Ситуація на півдні: загарбники підірвали мости через Інгулець та гатять з «Піонів» по містах

Ситуація на півдні: загарбники підірвали мости через Інгулець та гатять з «Піонів» по містах

Відео
Укрінформ
На лінії зіткнення на півдні країни тривають бойові дії: ЗСУ подекуди пішли в контрнаступ, однак окупанти намагаються їм протидіяти, і з цією метою підірвали мости через річку Інгулець в районі Давидового Броду та Великої Олександрівки.

Про це йдеться в повідомленні оперативного командування "Південь" у фейсбуці, передає Укрінформ.

"Спецпідрозділами рашистів підірвано мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки. Продовжуючи вкривати підступи до своїх позицій артилерійсько-мінометним вогнем, ворог не гребує обстрілами населених пунктів касетними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» та гармат ствольної далекобійної артилерії "Піон" калібром 203 мм", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Намагання рф контролювати окуповані території України провалюються - Держдеп

В ОК уточнили, що саме так учора був атакований Миколаїв.

"Снаряди розривалися просто у дворі багатоквартирних будинків, нищили господарчі споруди, гаражі містян, пошкодили мережу електропостачання. В багатьох будинках вибиті шибки. Декілька снарядів розірвалися на городах приватних домогосподарств. Жертв та постраждалих немає", - повідомили військові.

В ОК "Південь" додали, що бойові дії тривають на лінії зіткнення, а ворог шукає, як протидіяти контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: На Криворізькому напрямку загарбники споруджують укріплення - Вілкул

Як повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, росіяни активно використовують самохідну гарматну артилерію моделі "Піон". Такі установки б'ють на велику відстань, але з малою точністю. Таким чином окупанти можуть атакувати саме місто, цілячись по околицях.

Він також додав, що цю техніку ворог притягнув нещодавно. По Миколаєву рашисти гатять з окупованої Херсонської області.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-