Внаслідок контрнаступу ЗСУ серед окупантів шириться паніка - ОК «Південь»

Внаслідок контрнаступу ЗСУ серед окупантів шириться паніка - ОК «Південь»

Укрінформ
На півдні України ситуація динамічна та напружена: окупанти активізували обстріли, зокрема цивільних кварталів, однак внаслідок контрнаступу ЗСУ серед окупантів поширюються панічні настрої.

Про це йдеться в повідомленні оперативного командування «Південь», передає Укрінформ.

Ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі оборони. Не маючи успіху в просуванні, окупанти активізують авіаційні та артилерійсько-мінометні удари.

Читайте також: ЗСУ на сході знищили близько 50 російських військових і танк противника

30 травня росіяни двічі парою гелікоптерів Мі-24 завдали ударів по українських позиціях, а Миколаївщину, зокрема населені пункти в тилу, обстріляли тричі з артилерії та РСЗВ, унаслідок чого постраждали щонайменше 4 цивільні. Ворог влучив по житлових кварталах та промислових об’єктах міста і передмістя Миколаєва, пошкодив приватний млин, м’ясопереробне підприємство, приватні подвір’я і водогін.

Читайте також: Війська рф зазнали втрат і відійшли з Миколаївки на Херсонщині

Унаслідок вдалого наступу українських військових на Південнобузькому напрямі, ворог залишив село Миколаївка на півночі Херсонщини. Як зазначило ОК «Південь», це призвело до панічних настроїв та деморалізувало росіян в інших підрозділах.

Водночас українські ракетно-артилерійські підрозділи за добу знищили 78 окупантів, 8 танків, 2 гаубиці, самохідну гармату «Піон», 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 5 одиниць броньованої та 2 автомобільної техніки.

Як повідомляв Укрінформ, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що станом на вечір 29 травня на півдні України, на Херсонському і Запорізькому напрямках, Збройні сили України просунулися у середньому на 8-10 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-