Депутат Європарламенту просуває наратив, що від війни в Україні виграють США та НАТО - ЦПД

Депутат Європарламенту просуває наратив, що від війни в Україні виграють США та НАТО - ЦПД

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту від Іспанії Мануель Пінеда просуває наратив, що від війни в Україні виграють США та НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомив у Телеграмі.

Зокрема, Пінеда з трибуни Європарламенту неодноразово заявляв, що «події в Україні» - це «провокація» з боку США та НАТО, які хочуть «змінити світовий лад, оскільки втрачають свій вплив».

Також він виступає проти санкцій та постачання Україні озброєння. Щодо санкцій, за його словами, росія не біднішає, проте збагачується США. Крім того, Пінеда розкритикував постачання озброєння, оскільки, як він стверджує, потім «хтось має роззброювати українські бандформування».

Своєю чергою, роспропаганда регулярно поширює проросійські коментарі Пінеди про те, що основне завдання США та НАТО в Україні - завадити «союзу Китаю та росії».

Читайте також: Данілов закликав не піддаватись на інформаційні маніпуляції ворога

У ЦПД зазначили, що депутат Європарламенту роками підбурює світову спільноту проти НАТО, називаючи Альянс злочинним угрупованням.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про збагачення американських військових компаній на тлі допомоги, яку Сполучені Штати Америки надають Україні.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-