рф депортує дітей з метою знищення української нації – Україна в Радбезі ООН

рф депортує дітей з метою знищення української нації – Україна в Радбезі ООН

Укрінформ
росія викрадає українських дітей і перевозить на свою територію з метою знищення української нації.

Про це ідеться в заяві української делегації в ООН, яку в середу зачитав радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник під час відкритих дебатів у Радбезі з питань захисту цивільного населення в умовах конфліктів, передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Викрадення щонайменше 230 тисяч українських дітей в числі 1,4 млн громадян України, насильно депортованих до Росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», - зазначив Дворник.

Читайте також: Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні зникли безвісти 1918 дітей

Він зазначив, що внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів українських міст загинули десятки тисяч мирних жителів, багато отримали поранення. Майже 220 000 осіб втратили свої домівки.

Мільйони громадян були змушені покинути окуповані або постраждалі від війни території. 8 млн стали внутрішньо переміщеними особами, 6,5 млн виїхали з України як біженці.

«Ми не сумніваємося, що в російських воєнних стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни.  Так само як і продовольча криза», - зазначив Дворник.

Читайте також: Країни Заходу створили групу, яка допомагатиме Україні розслідувати воєнні злочини - Блінкен

Проте, за його словами, росія недооцінила готовність допомагати, гостинність і прихильність до українців наших сусідів та інших друзів.

«росія цілеспрямовано нападає на українське цивільне населення в рамках своєї воєнної стратегії в стилі нацизму», - сказав він.

Читайте також: Американський історик: Світ має розуміти, що росія - це фашистська держава

Убивства, тортури, незаконні затримання, насильницька депортація, позбавлення прав власності, напади на цивільну інфраструктуру по всій Україні, конфіскація зерна в місцевих фермерів - ось далеко не повний перелік злочинів росії проти цивільного населення України, нагадав дипломат.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-