Не може бути й мови про заморожування конфлікту - ОП

Не може бути й мови про заморожування конфлікту - ОП

Укрінформ
Росія продовжує витрачати великі ресурси для доведення світу свого права вбивати українців, але Україна не торгує своїми територіями, людьми й суверенітетом.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у дописі на Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформу.

«Хочу максимально повного розуміння того, що ще нічого не закінчилося. Тому треба продовжувати воювати на всіх напрямках. Росія витрачає шалені ресурси, щоб довести світу головне: нібито росіяни мають право вбивати українців. І не отримувати за це повноцінного покарання. Саме тому проросійські лобісти у Європі починають потроху підіймати голову», - сказав він.

Подоляк розповів, що ще вчора на інформаційному порядку денному було виключно нафтове ембарго та російські воєнні злочини, а нині «певними політичними вустами» нам пропонують нову адженду: припинення вогню, заморожений конфлікт та здача частини територій заради миру.

Читайте також: Подоляк назвав умови для розблокування переговорів із росією

«Чого тільки не запропонуєш, щоб захистити свою комфортну стрічку в соцмережах від поганих новин та відновити бізнес із Росією. «Ми ж хочемо повернути старий, довоєнний спосіб життя. «Погоджуйтеся на якісь компроміси» – у деяких західних очах можна прочитати буквально таке», зауважив Подоляк.

У цьому контексті він заявив, що Україна не братиме участі в такому обговоренні й «не торгує своїми громадянами, територіями чи суверенітетом».

«Не може бути й мови про заморожування конфлікту», - наголосив радник очільника ОП.

За його словами, будь-яке заморожування – це війна, відкладена в часі, і вже більш масштабна, кривава та підготовлена з боку агресора.

«Будь-яка війна завершується за столом переговорів, і ця не буде винятком. Але переговори стануть можливими лише тоді, коли сторони будуть готові домовлятися. Для цього Росії потрібно почати тверезо оцінювати ситуацію. Навряд чи заяви про поступки, збереження обличчя чи заморожування конфлікту цьому сприятимуть», - відзначив Подоляк.

Він підкреслив, що ніхто у світі не зацікавлений у тривалій війні, а також у продовольчій кризі, нагадавши, що найкоротший шлях до завершення війни – зброя, санкції та фінансова допомога Україні.

«Україні давали від трьох днів до кількох тижнів. Українці ж захистили Київ, звільнили три області та завершують звільнення четвертої. Сьогодні ті ж самі люди пропонують нам подарувати Росії схід і південь. Дякую за пораду, але, мабуть, візьмемо допомогу зброєю», - додав радник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Кулеба - про пропозицію піти на поступки путіну: Ця стратегія призвела до ракетних обстрілів Києва

Як повідомлялося, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер заявив під час конференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що Україна повинна поступитися росії частиною території, а США і Захід — не розраховувати на російську поразку у війні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-