Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації до завершення війни – депутат

Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації до завершення війни – депутат

Укрінформ
Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації в Україні до завершення повномасштабної російсько-української війни.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція «Слуга народу») заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«До закінчення війни сподіватися, що загальна мобілізація буде скасована, я думаю, на даний момент підстав немає. Дуже складно прогнозувати розвиток подій. Як я вже говорив, ворог має достатньо великий запас потужностей. На превеликий жаль, попереду нас чекають складні часи відвоювання нашої території», - зазначив член оборонного парламентського комітету.

Він пояснив, що чоловіки призовного віку підлягають мобілізації, залежно від того, які військово-облікові спеціальності в них є, а також залежно від того, дефіцит яких військово-облікових спеціальностей є у Збройних силах України.

«Ми маємо розуміти, що війна передбачає поповнення, формування резервів. На сьогодні відбувається формування резервних бригад, резервних підрозділів. Ці резерви потребують укомплектування живою силою та відповідною технікою. Зараз цей процес іде», - додав Веніславський.

Читайте також: Веніславський: У ворога залишається короткострокова мета - сухопутний коридор з Кримом

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 22 травня затвердила указ Президента про продовження режиму дії воєнного стану в Україні до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-