Веніславський: У ворога залишається короткострокова мета - сухопутний коридор з Кримом

Веніславський: У ворога залишається короткострокова мета - сухопутний коридор з Кримом

Укрінформ
Агресор продовжує намагатися забезпечити сухопутний коридор між тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим та російською федерацією.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У них залишається короткострокова стратегічна мета, яка декларувалася з перших днів війни, про що нам повідомляло Головне управління розвідки за кілька місяців до вторгнення. Це – забезпечення сухопутного коридору між тимчасово окупованим Кримом та росією через Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області», - зазначив Веніславський.

Читайте також: У Криму загарбники відновлюють боєздатність підрозділів

Посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони України, народний депутат поінформував, що російські війська на територіях Запорізької та Херсонської областей мінімізували вогневе ураження українських сил оборони і зосередилися на будівництві фортифікаційних споруд, що значно ускладнить контрнаступ і звільнення території держави.

За словами політика, для протидії цьому Україна потребує важкого озброєння, зокрема далекобійної артилерії великих калібрів, реактивних систем залпового вогню, які можуть вражати живу силу та техніку ворога на відстані від 40 км до 300 км.

Читайте також: росія не планує зупинятися на Луганщині та Донеччині, вона хоче піти далі - генерал Громов

Він запевнив, що вище військово-політичне керівництво держави працює над отриманням такого озброєння від міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-