Президент пропонує продовжити воєнний стан і загальну мобілізацію на 90 діб

Президент пропонує продовжити воєнний стан і загальну мобілізацію на 90 діб

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на тексти відповідних законопроєктів, оприлюднені на сайті ВР, передає Укрінформ.

«Продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб», - йдеться у проєкті №7389.

Водночас згідно з проєктом закону №7390, глава держави пропонує продовжити строк проведення загальної мобілізації із 25 травня на 90 діб.

Читайте також: Окупаційні війська зазнали таких втрат, яких рф не бачила десятки років у різних війнах - Зеленський

18 травня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкти "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" і “Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні”.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб - до 25 квітня, а пізніше - до 25 травня.

Також 24 лютого Указом Президента в Україні було оголошено загальну мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності указом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-