Ворог готовий запустити 24 крилаті ракети з акваторії Чорного моря - Мотузяник

Ворог готовий запустити 24 крилаті ракети з акваторії Чорного моря - Мотузяник

Укрінформ
Зберігається загроза російських ракетних ударів по території України: у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет із сумарним залпом до 24 ракет.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив Олексадр Мотузяник - речник Міністерства оборони України.

“Зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України з акваторії Чорного моря та з території республіки білорусь”, - сказав Мотузяник.

Речник Міністерства оборони України акцентував увагу на активності чорноморського флоту.

“Кораблі чорноморського флоту росії в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують вести розвідку та надають вогневу підтримку своїм підрозділам на приморському напрямку. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр” із сумарним залпом до 24 ракет”, - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Мотузяник: Основна мета ворога – оточити сили ОС і забезпечити сухопутний коридор до Криму

Проте, за його словами, Збройні сили України готові давати відсіч ворогу. Так, за попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ збили 10 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА та чотири крилаті ракети.

Як повідомляв Укрінформ, у північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи загальною кількістю сім великих десантних кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-