У Чорному морі напоготові до ракетних ударів - чотири кораблі рф

У Чорному морі напоготові до ракетних ударів - чотири кораблі рф

Укрінформ
У північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи загальною кількістю сім великих десантних кораблів. Напоготові до завдання ракетних ударів там знаходяться чотири ракетні кораблі з більш як 30 крилатими ракетами.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба оперативного командування «Південь», інформуючи про оперативну обстановку на півдні України.

«Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції. Ворог продовжує укріплення для себе, в тому числі запасних відступних рубежів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння», - йдеться в повідомленні.

В пресслужбі нагадали, що у вівторок при спробі мешканців Херсонщини евакуюватися з окупованих на підконтрольні Україні території, ворог, укотре порушуючи закони і правила війни, накрив їх вогнем із «Граду». П’ятеро людей пораненими вирвались із-під обстрілів, вони доправлені до лікарні, одна людина загинула дорогою до лікарні. Доля ще чотирьох осіб невідома.

Як зазначається, продовжуються і ракетні атаки по Україні. По Миколаєву на світанку завдано ракетного удару із застосуванням авіації. Ракетою повітряного базування, що вдарила по житловому району, зруйновано кілька приватних будівель. У деяких із них сталася пожежа, яку ліквідовано силами ДСНС. Загалом пошкоджено понад 20 будівель. Поранено одну цивільну особу.

Ще один ракетний удар з акваторії Чорного моря завдано й по Одещині. Ворог продовжує спроби руйнування інфраструктури та психологічний тиск на мирних мешканців, атакуючи на світанку населені пункти регіону. Суттєвих руйнувань та постраждалих немає.

Читайте також: Після активізації розвідки ворога можливі ракетні удари у районі Одеси

За інформацією пресслужби, в корабельному угрупованні ворожих сил у північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи із загальною кількістю сім великих десантних кораблів. Також напоготові до завдання ракетних ударів там перебуває чотири ракетні кораблі з понад 30 крилатими ракетами.

Загальна обстановка на півдні України стабільно напружена, але контрольована силами оборони. Залишається актуальною загроза ракетних ударів не тільки по півдню, а й по всій території України. Штормова погода дещо знизила вірогідність висадки морського десанту, але загальна обстановка не виключає її повністю, наголосили в ОК «Південь».

Читайте також: росія вивела в Чорне море 7 десантних і 4 ракетні кораблі

Як повідомляв Укрінформ, російські війська минулої доби, 17 травня, біля села Давидів Брід на Херсонщині розстріляли з "Градів" колону цивільних автомобілів, убивши щонайменше трьох людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-